KB932596: death for non WHQL drivers under Vista x64

I just updated my Windows an guess, what: A lot of error messages telling me drivers can’t be found or installed (mainly PeerGuardian 2 and my TV-Card) , those drivers were not (for whatever reason) certified by Microsoft, so you had to  use “bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS” to make them work, but after this “up”-date they won’t work anymore, so you will have to unistall KB932596 in your software-tab and reboot to fix this. I don’t think this update is used for anything else than to annoy people. Since the “more information” link (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=85125) currently doesn’t  show anything at all (at the time of writing). this one is staying of my system until someone has figured out how to circumvent this annoyance.

By the way: You will have to exclude this update in your Windows-Update tab or it will be installed again tomorrow.

Edit:

I found Microsoft’s explanation of this update, but  I am not very happy with it, as it gives no details at all: http://support.microsoft.com/?kbid=932596

Advertisements

5 Responses to KB932596: death for non WHQL drivers under Vista x64

  1. I found out that my networkcards were not working enymore. There was something complaining that “required services failed to start”

    I also excluded this patch and removed it.

  2. LandRover says:

    After installing this update I found out my network was doomed.

    C:\Users\LandRover>ping 127.0.0.1
    Unable to contact IP driver, error code 50.

    even google has no idea what this error means.

    funn3

  3. cveto says:

    same vith mee .noiternet conection and firewall cant be configure.

  4. goldfisher says:

    the course of “required services failed to start” may some files lose on “Base Filtering Engine” and all services related shut down.

  5. Huber says:

    I do not know if it’s just me or if everybody else encountering problems with your website. It looks like some of the text on your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well? This might be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before.
    Thank you

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: